top of page

Barcode Reader

Miért vesződne a termékkódok gépelésével? Terelje életét könnyebb mederbe, válassza a CashCube vonalkódolvasóját, és "csippancsa" be raktárkészletét akár a CashCube Cloud rendszerébe.

Light
Pro
Printer
Display
Scale
Barcode Reader
Mini

CashCube

A Light megtervezésekor, direkt mindent a legelejéről kezdtünk. Amennyire csak lehet, el akartuk szakadni a korábban piacon található pénztárgépek formavilágától, mivel azok egy letűnt kor kritériumai szerint fogantak. Tele sok kompromisszumos megoldásokkal, optimalizálatlan aránytalan méretekkel, sokszor öncélúan túlformázott funkciótlan formatervvel. Valami újat, valami frisset, valami mait akartunk alkotni. 

Olyan designt akartunk megalkotni, amely bármely üzlet enteriörjébe tökéletesen beleilleszthető. Nem hivalkodóan belesímul a környezetbe, mégis jól körülhatárolja a fizetésre kijelölt helyet, és akár az üzlet ékévé is válhat. Mivel minden enteriőr más és más ezért, használtuk színek terén a két végpontot a feketét, és a fehéret. Ez az a két szín amelyhez könnyedén idomulhat a környezete.

 

Formanyelvét tekintve a bauhaus egyik alapelvét; a kevesebb több tézist vettük alapul. Tehát elhagytunk mindenféle sallangot, felesleges, öncélú ívet, csak és kizárólag a geometrikus absztrakció szerint terveztük meg a Light küllemét. Köszönhetően ennek egy modern, légies formát sikerült megalkotnunk, mely könnyeden "lebeghet" akár az Ön üzletének pultja felett.

 

Ergonómiailag a jobb kezelhetőség érdekében a korábban elterjedt pénztárgépekhez képest megnöveltük a billentyűk méreteit, ezáltal csökkentve a téves félrenyomás lehetőségét, növelve a gombfelismerés minutumának hatásfokát, így lényegesen gyorsabbá és legfőképpen pontosabbá vált a pénztárgép kezelése.

A gombfunkciók kiosztásánál az alap funkciók pozícióját nem változtattuk a megszokottakhoz képest, viszont a CashCube gépek egyszerű menürendszerének köszönhetően számtalan fontos funkcióhoz tudtunk külön gombot rendelni, vagy gyorsbillentyűkombinációval könnyedén előhívhatóvá váltak. 

 

A könnebb használhatóság érdekében bevezettük a 'shift' gombot, melynek köszönhetően a 48 gombon túl még több tucat funkció vált közvetlenül elérhetővé. Ezt a másodlagos funkciórészt színekkel különválasztottuk, hogy megkönnyítsük a funkciók közötti navigálást.

Optimalizáltuk a betűméretet, betüstílust. Így jobban elkülöníthetőek, könnyebben felismerhetőek a számok és a betűk.

Az extra funkcióknak külön terveztünk ikonokat, amik szintén segítik a gép könnyű kezelhetőségét, akár egy teljesen új pénztárgépiparban nem jártas felhasználó is gyorsan biztosan tudja elsajátítani a pénztárgép kezelését. 

A light-nál alkalmazott cherry rendszerű gombrögzítések egy finom jól érzékelhető taktilis visszajelzést ad használata során. A cherry rendszer pedig olyannyira megbízható, hogy a tesztek szerint 50 millió normál leütést könnyedén elviselnek.

Azért, hogy a gombfeliratok az idő előrehaladtával se tűnjenek el, egy átlátszó polikarbonát kupakot fejlesztettünk ki. Emellett ez a kupak arra is alkalmas, hogy saját jelölőcimkéket helyezhessünk el a billentyűzet és a kupak között. Ezzel is segítve Önt a pénztárgép mindennapi használatában. 

 

A lightnál egy nagyon minőségi kellemes tapintású anyagokat használtunk fel, melyek gondos kezekben alig öregszenek. A felhasznált polikarbonátról és polietilénről tudni kell, hogy nehezen karcolódó nehezen törő, idő előrehaladtával sem sárgul meg, nem reped, nem válik porózussá. Mindezen tulajdonságok mellett pedig enyhén nedves kendővel könnyen, egyszerűen tisztítható.

A papír cserével sem akasztjuk meg fölöslegesen a pénztárgép használatát, mert a Light-ot úgy alakítottuk ki, hogy ez a folyamat gyors és hibamentesen lehessen végrehajtani, a pénztárosok, és a  kígyózó sorokban álló vevők legnagyobb örömére.

bottom of page