top of page

BET Magazin: Temesfői Zsolt interjú

2016 október 6-i kiadás

Idehaza fehér hollónak számít a sorozatvállalkozó, az olyan üzletember, aki sikeresen felépített és értékesített egy céget, majd újat alapított, általában némileg más területen. Temesfői Zsolt pontosan ilyen:az egészségügyi informatikai megoldásokat kínáló GlobeNetet közel két évtizeden keresztül építette és vezette, mielőtt 2012-ben eladta egy multinak, mintegy 3 milliárd forintért. Nem az a típus, aki ezek után élete hátralévő részét egy trópusi szigeten szeretné eltölteni, koktélt szürcsölve. "Valamit tenni kell, valamit létre kell hozni, ez nálam egy belső hajtóerő." - mondja saját magáról.

A Tekinvest Holding Kft.-t eredetileg vagyonkezelésre alapították, erre utal az elnevezés második fele, az első pedig Temesfői Zsolt és régi üzlettársa, Kácsor István vezetéknevéből jött. Ezt azért is találónak gondolták, mert továbbra is technológiai fejlesztésekkel és ezek piacra vitelével akartak foglalkozni. Mivel rengeteg tapasztalatot szereztek szoftverekkel és központi adattárházakkal, meglátták a lehetőséget, amikor a kormány elhatározta az online kasszák bevezetését a kiskereskedelemben. Eredetileg a központi - a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál lévő - rendszert szerették volna kialakítani, de ez végül állami beruházásban valósult meg. Figyelmük ekkor fordult a pénztárgépek felé. Noha másokhoz képest jókora késéssel álltak neki a fejlesztésnek, CashCube márkanevű készülékeik és adóügyi egységeik mára 40 százalékos részesedést értek el az úgynevezett kiskasszák között. ( Ezek száma jelenleg a 170 ezret közelíti, a számítógép-alapú pénztárgépekből jelenleg mintegy 36 ezer működik az országban.)

A cég a rajtvonalon várja , hogy az online kassza használatára az idén kötelezett kör - például autószerelők, szórakozóhelyek üzemeltetői - is leadják a rendelésüket. Nem is akármilyen technológiával: mivel a CashCube sikerére nem csak belföldön figyeltek fel, a Tekinvest megkapta a a Samsungtól az Exynos 5-ös és 7-es processzorokat, hogy felhasználja azokat a fejlesztéseinél. Ezt Európában rajtuk kívül mindössze másik két, de globálisan is csak tucatnyi vállalat mondhatja el magáról! 

Jelenleg folyamatban van egy 5000 darabos hordozhatókassza-széria gyártása, e gépekben már a Samsung processzora dolgozik.

Ez azonban jó eséllyel csak a kezdet, mert az online pénztárgépekkel kapcsolatos magyar tapasztalatok jó pár országnak meghozták a kedvét hasonló rendszer bevezetésére. A Tekinvest pedig ugrásra készen várja, hogy megoldásaival külföldön is megjelenhessen. Nemcsak a kasszákkal, hanem az említett központi egységgel is, azaz akár kulcsrakészen le tudnak szállítani egy hazaihoz hasonló rendszert bármely ország számára.

Ez persze még a jövő zenéje, ami meglátszik a cég elmúlt évekbeli árbevételén. A 2014-es forgalmat a kiskasszák értékesítése nyomta meg, ennek kifutása okozta a tavalyi visszaesést. Ahogy Temesfői Zsolt fogalmaz, náluk természetes módon követik egymást a fejlesztési és a gyártási-értékesítési ciklusok. A 2015-ös év egyértelműen az előző jegyében telt, és ez részben átnyúlik erre az esztendőre is, de így is 1,5 milliárd forint körüli bevételt vár.

Pár éves távlatban pedig ennél nagyságrendileg nagyobbat. Az általuk fejlesztett technológiák ugyanis messze nem csak pénztárgépeknél használhatók. Szenzoraik és egyéb megoldásaik ugyanúgy jó szolgálatot tehetnek egyebek mellett klíma-előrejelző, házautomatizálási és távfelügyeleti rendszerekben, ahogy médiaközpontokat vagy éppen e-kereskedelmet támogatókban is. Az ezek iránt megnyilvánuló érdeklődés miatt az alapító-ügyvezető 2017-re 8 milliárdos forgalmat vár.

A vállalat pénzügyeit is ennek megfelelően intézik. Nemrég váltottak bankot, mert úgy találták, hogy az új pénzintézeti partnerük sokkal jobban támogatja ezt az intenzív növekedést. Temesfői Zsolt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy-egy termékvonal fejlesztésére és felfuttatására befektetőt vonjanak be. A tőzsdére lépést sem zárja ki, ehhez azonban szerinte előbb el kell érni a megfelelő méretet, aminek időigényét három-öt évre becsüli. 

Kasszanyitás
Mountain Lake

Mountain Lake

Beach Huts

Beach Huts

Ferris Wheel

Ferris Wheel

Palm Trees

Palm Trees

City Cycle

City Cycle

Misty Slopes

Misty Slopes

Egy sikeres cégeladás és online-kasszaeladás után többféle területen is a világpiac meghódítására készül Temesfői Zsolt cége.

" Valamit tenni kell, valamit létre kell hozni, ez nálam egy belső hajtóerő. "

Interjú
Tulajdonos
Tekinvest
Samsung
Szoftverfejlesztés

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent vel orci sem. Vestibulum vel enim turpis. Curabitur ut scelerisque eros, nec venenatis velit. Nullam aliquam, velit nec pretium volutpat, dolor felis ullamcorper ipsum, nec tincidunt neque tortor vitae nisl. Morbi aliquam mollis est sit amet aliquet. Donec diam libero, dignissim sed condimentum at, pretium in turpis. Vivamus suscipit metus augue, eu faucibus nisl dic eros, nec venenatis velit. Nullam aliquam amet , velit mollis est sit amet aliquet.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent vel orci sem. Vestibulum vel enim turpis. Curabitur ut scelerisque eros, nec venenatis velit. Nullam aliquam, velit nec pretium volutpat, dolor felis ullamcorper ipsum, nec tincidunt neque tortor vitae nisl. Morbi aliquam mollis est sit amet aliquet. Donec diam libero, dignissim sed condimentum at, pretium in turpis. Vivamus suscipit metus augue, eu faucibus nisl dictum sed

Cégünk dinamikus, fiatal, ambiciózus nagy tapasztalattal rendelkező fejlesztői gárdája elkötelezett a legfejlettebb, eszközök kifejlesztésében. Munkánkon keresztül egy magasan képzett szakembergárdát, megbízhatóságot, garanciát, precizitást és gyorsaságot kínálunk mindazzal a szakmai flexibilitással, amely ma elengedhetetlen az informatika területén.

Feladatunk nem csak a szabályozók és rendeleteknek való megfelelősség hanem azt felülmúló újítások és a rendszer mint lmegoldásként való platformra helyezése., személyreszabható megoldásokkal, felhasználó barát megoldásokkal, a biztonság és megbizhatóság messzemenőkig való implementálásával.

 

Elsődleges feladatunk, hogy az igényeket ne csak kielégítsük hanem azokat – még mielőtt felmerülnének – már megoldjuk azáltal hogy a fejlesztések során szoros és intenzív konzultációkat folytatunk a disztributorokkal és végfelhasználókkal, hogy ne csa „vasat” hanem valós megoldásokat biztosítsunk hosszú távon a piacnak, a hazai gazdaságnak. Részt veszünk továbbá különféle rendszertechnikai fejlesztésekben, hálózatok kialakításában, és igény esetén szaktanácsadással állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Temesfői Zsolt

I’m a paragraph. Double click or 
click Edit Text to make it your own.

I’m a paragraph. Double click or click Edit Text to make it your own.

Kassai Ervin

I’m a paragraph. Double click or 
click Edit Text to make it your own.

Kácsor István

Rólunk
Csapat
Galéria
Díjak

CashCube egy élhető jövőért

CashCube Kft böszkén tagja a Tekinvest Holding Kft-nek

Leányvállalat
Tekinvest
Pénztárgép
Szoftverfejlesztés

Társaságunk stabil vevőpiaccal, kiterjedt beszállítói körrel, megfelelő működési környezettel és kifogástalan infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. A gyors kiszolgálás és hibaelhárítás érdekében telephelyünkön jól felszerelt szervizműhelyek, saját gépjármű flotta, és megfelelően feltöltött raktárak állnak folyamatosan továbbképzett szakembereink rendelkezésére.

 

Cégünk 2013-ban kezdte tevékenységét a Tekinvest Holding Kft. leányvállalataként ami lehetővé tette, hogy olyan pénzügy konstrukcióval fejlesszük a rendszereinket hogy semmilyen hitelt nem kellett igénybe venni, lehetővé téve ezáltal, hogy áraink sokkal versenyképesebbek s nem függünk semmilyen banktól.

A Tekinvest Holding Kft –nek köszönhetően pedig olyan stratégiai partnerek termékeit tudtuk implementálni az Adóügyi Ellenőrző Egységeinkben (AEE) mint pl. (Samsung processzorok) amelyek a legfejlettebb elérhető technológiai kiforrott applikációkat teszik elérhetővé melyet senki más nem tud a hazai de akár a nemzetközi porondon felmutatni, ehhez természetesen párosul a Samsung nemzetközi támogatása is. Ezen felül a biztonság terén RSA 2048 bit enkripciót használunk, amely feltörhetetlennek bizonyult mióta kint vagyunk vele a piacon immáron több mint 3 éve.

bottom of page